2012. február 10., péntek

Ikat

Nagyon sok bloggerinánál láttam már hasonló mintát, úgy éreztem én is kipróbálom. Ez az ikat, amellyel ti is találkozhattatok már párnákon, szőnyegeken. A végeredmény egész jó lett, nem túl idő illetve eszközigényes művelet. Élénk színeket választottam, ettől kicsit vad hatása lett. (Nem sok választási lehetőségem volt, hiszen a lakkok felét elvittem koliba, a másik fele hétfőn költözik :D)
Amiket használtam: alapként két réteg zöld lakkot vittem fel ( Color club), majd erre jöttek a fehér és sárga pacák (Maybelline és essence), végezetül pedig a fekete körvonal. A legjobb az egészben hogy nem szükséges hogy szabályos legyen a minta. Egy vékony ecset segítségével kis vonalakkal kereteztem a pacákat. Nem kell várni míg megszárad, azonnal fel lehet vinni a fedőlakkot, jobban összemossa a színeket. Kicsit állatminta szerű beütése van. Szerintem nem fontos hogy egymáshoz illőek legyenek a színek, bohókássá lehet tenni egy két élénkebb színnel.



I've seen this pattern at many bloggerinas, so I decided to give it a try. It is ikat, you can find this pattern on cushions, rugs or even on dresses. The result is quite good, it doesn't require that much time and tools. I chose some bright colours to make it wild and facetious. ( I don't have many options, because half of my nail polishes are in the dormitory, the others are coming with me too later on. :D)
What I used: 2 coats of a green nail polish( Color club), white and yellow for the patches (Maybelline and essence) and at the end black for the outline. The best of it the pattern can be irregular, you don't have to wait to let it dry completely, with a top coat you can mingle the colours. It looks like an animal print :) In my opinion you can choose any colour you want, with some bright colours you can make the look wilder.



Szóval ez lenne az. Ne felejtsétek, vasárnap Nail Club, újabb téma, újabb vendég! :)

This is it. Don't forget on Sunday is Nail Club, new theme, new guest. :)



4 megjegyzés:

  1. szupi lett, nekem is kéne egy körmös ecsetkészlet, azt hittem nem kell de most meg vagyok már halva nélküle. Nail club pedig vasárnap van. :)

    VálaszTörlés
  2. Jézusom, tényleg :D Javítva, na akkor még ráérek elkészíteni, köszi :)
    Az ecsetkészlet pedig tényleg nagyon jó, mindenképp szerezz be egyet :)

    VálaszTörlés
  3. Te a Bornprettyről rendelted?

    VálaszTörlés
  4. Onnan. Szerintem ez a legjobb, mivel több fajta ecsetet tartalmaz és az ára is jó. (4 dollár körül) De az oldalon találsz vékony ecseteket is, 3at egy csomagban, azok se rosszak.

    VálaszTörlés