2011. november 13., vasárnap

Körömlakk-gyűjtemény / Nail polish collection

Remélem mindenkinek jól telt ez a vasárnap. Nekem elég jól sikerült, szép idő volt, sütött a nap, ez mindig boldoggá teszi az embert :) Gondoltam ha már úgyis ilyen jó idő van, kint készítem el a képeket a lakkokról.
A cipők mellett mindig is a lakkok voltak a másik gyengém. Ha elmentem egy drogériába muszáj volt lakkot is venni. Így az évek során összegyűlt pár, most pedig hogy valamit kezdek is vele, muszáj folytatni ezt a hagyományt:) Jöjjenek a képek!!

Hope you had a nice Sunday. For me it was quite great, the weather was brilliant, sun was shining, it always makes you feel great. Once it is sunny, I took the pics outside of my nail polishes. After shoes the nail polishes are my other weak point. If I went to a drugstore I had to buy a polish too, so I have some at home. Now as I've taken up this hobby I have to continue it, the tradition:)You can se the pictures below.


Alapszínek/ Base colours

 
51 French White, 20 Fatal, 1558 Silver Bullet

Alapszínnek vettem a fehéret illetve feketét, illetve ebbe a csoportba került az ezüst lakkom is, ami inkább ilyen króm színű. Nagyon szeretem, kitűnő fedésű, egyetlen hátránya hogy fedőlakk nélkül minden meglátszik rajta.

I choose these colours as base ones, I also put here the chrome, which I like a lot. It covers well, the only negative thing is that without a top coat you can see all scratches on it.

Kék színek/ Blue colours


105 Lights Camera Glitter, Lovely,206 East Village, 410 Pool Party At Night ,78 Blue Addicted, 24 Underwater, 38 Choose  me
   

A kékek esetében elég vegyes a felhozatal, van ami csillog van ami nem. Mindig is nagy kedvencem volt a kék, mint szín, és most már az én gyűjteményemben is megtalálható a sokak által dicsért blue addicted. Alig várom, hogy kipróbáljam.

Blue was always my favourite colour, some of them is glittering, some not. I'm so happy that blue addicted from essence is one of  my collection. I can't wait to try it out.

Zöld színek/ Green colours


Green with envy, 240 Sold out for ever, Twiggie, 39 Lime up


A kék mellett nagyon szeretem a zöldet. Sajnos ebből még nincs sok, de ami késik nem múlik.

Besides blue I really like the green. Unfortunately I don't have many green nail polishes, hopefully I will have more :)


Barna színek/ Brown colours

66 Most wanted, 34 Walk of fame, 45 Date with the night, 33 Just in case, 50 Irreplaceable

Az essence irreplaceable lakkja kicsit kilóg a sorból, de mivel annyira szép volt ez az essence felhozatal, otthagytam. A 3. lakk árnyalata kicsit szürkés, de ezt  majd be is mutatom egy későbbi bejegyzésben. Az első két lakk pedig szinte ugyanolyan színű.

The irreplaceable from essence hangs out a bit, but this essence row was so adorable, I just left it there. The third polish has a grey effect, I will show it later. The first too are quite similar.

Piros színek/ Red colours

180, 44 Object of desire,46 Wake up,62 Reach peach,60 Fateful desire,Red wine, 139 B Plaza Plumberry

Ezek közül az utolsó a kedvencem. Nagyon jól fed, és van benne valami különleges.

From these my favourite is the last one. It covers well, and there is something special in it.

Sárga színek/ Yellow colours

Salmon, 63 Sundancer, 32 Gold rush, Minimalistic peach, 67 Make it golden

A sárga színek között is elég vegyes a felhozatal. Van itt narancssárga és csillámos is.

There is a wide range of yellow nail polishes, only one is a real yellow :D

Rózsaszín színek/ Pink colours

45 So wanted, 972CP Jack pot, Flash,04 Carrie, 27 No more drama

Itt is van egy kakukktojás- a lila. Régebben azért vettem meg mert a 27es a kedvenc számom, mellesleg jó színe is volt. A választásomban általában szerepet játszik a fantázia név, ha egy lakknak jó neve van azt nem lehet otthagyni:) Sajnos a második lakk nevét nem tudom:(

We have an odd-one-out here. The purple one. I bought it because 27 is my lucky number, btw I liked the colour too. When buying something I always check the names of polishes, when  it has a great name I can't leave it there:) Unfortunately I don't know the name of the second one.


Semleges színek/ Neutral colours

26 Best friends,Carlo di Roma,lovely 141, She 433, 06 Welcome to wonderland, 050 Moulin Rouge Light

Ide minden olyan lakkot soroltam ami vagy gyöngyházfényű, vagy csillámos, de mégis semleges. A Carlo di Roma lakkot nagyon szeretem, olyan színe van mint a kagyló belseje.

Here are all those nail polishes which are either nacreous or glittering, but neutral. The Carlo di Roma nail polish is like inside of a seashell.

Repedező lakkok/ Cracking polishes


Nagyon megszerettem a repedező lakkokat.  Eddig a lovely tűnt a leghasználhatóbbnak. A drogériákban nagyon nagy a felhozatal belőlük, legutóbb a rózsaszínt vettem meg, gyönyörű csillámos, szerelem első látásra.

I really like these cracking polishes. Lovely polishes have the best quality so far. In drugstores there is a wide range of them. I bought the pink one last time, it is glittering, so beautiful. It was love at first sight:)

Alap-, fedő lakkok/ Base, top coats




Megtalálhatók itt fedőlakkok illetve körömerősítők.  Beszereztem a BTGN alap és fedő lakkját. Nagyszerűek. Sokkal tartósabbak lesznek tőle a lakkok, nem pattogzik le olyan hamar. Az Avon lakk (3.) azért különleges, mert kijavítja  a hibákat, egyenetlenségeket a felkent lakkon.

You can find here top coat laquers, nail hardeners. I bought the BTGN colletction-base and top sealer. Its amazing, the polish stays on longer than before. The Avon laquer (3rd) is special because it is a smudge fixer, it corrects the polish, when something went wrong.

Végezetül egy képpel búcsúzom. Kegyetlen kreatív voltam ma :D Íme az eredmény:)
Nektek mi a kedvenc lakkotok? Esetleg ezek közül szeretnétek valamelyikről tesztet?

I say goodbye with this picture. As you can see I was really creative today:D
Do you have a favourite nail polish? Or do you want a test one of these?


2 megjegyzés:

  1. Én szeretnék az Avon gyorsanszáradó Red Wineról, régóta szemezgetek már vele, s nem tudom milyen a szine körmön^^ meg tartós-e.. :)

    VálaszTörlés
  2. Rendben, úgyis régen volt vörös színű a körmöm. Holnap meg is csinálom:)

    VálaszTörlés